0
В корзині немає товарів

Сучасний дизайн медичного центру: зустрічаємо пацієнтів правильно

Коли на кону здоров'я, зовнішні атрибути вторинні? Так, але якщо не транслювати компетентність і не піклуватися, то залишитеся без клієнтів. У сучасному конкурентному столітті виживає лише той, хто не пропускає жодної нагоди «продати» себе. Дизайн інтер'єру клініки в цьому питанні не менш важливий, ніж дипломи лікарів. А з чого вона починається? Правильно, з вестибюля і рецепції.

Як грамотно оформити ці зони?

Вдалих ідей не злічити: від установки м'яких меблів для клієнтів до облаштування стіни для селфі. Але що їх завжди об'єднує, так це прагнення дистанціюватися від лікарняного офіціозу і хамської бюрократії. В такому випадку, щоб був потік клієнтів, потрібно бути не простіше, а уважніше, сучасніше, доброзичливіше, пам’ятати про естетику, ергономіку і навіть врахувати загальні риси психотипу вашої цільової аудиторії.

Вимоги можна перераховувати й далі, їх десятки. А ось ключових складових у дизайні, що продається — всього 3:

  • Фірмовий стиль. Не тільки елітному ресторану — медичному центру теж потрібен брендбук. В якому детально описано, як за допомогою елементів айдентики доносити філософію бренду. Правильний фірмовий стиль зачіпає кожну дрібницю (аж до форми персоналу і тексту SMS-нагадувань) і враховує психологічні чинники (сприйняття кольору і портрет ЦА).
  • Планування. Яке не обмежується достатньою площею і зручним розташуванням рецепції, гардероба і зони очікування. Також необхідні продумане природне і штучне освітлення, кондиціонування та навіть озеленення. Краще звернутися до дизайнерів і архітекторів, які спеціалізуються не на житлових, а на комерційних приміщеннях.
  • Меблі. Від стійки рецепції до крісел і столика в зоні очікування — все це повинно бути якісним, зручним, сучасним і виконаним в одному стилі. Який до того ж не суперечить фірмовому. Ще одна вимога — зносостійкість і простота догляду за оббивкою.

Як не помилитися, вибираючи меблі для медичного центру?

Знайти рішення, які відповідають як мінімум 3 вимогам: стильно виглядають, витримують зовсім не домашні навантаження та обходяться не дуже дорого. Все це — про офісні м'які та корпусні меблі. Втім, не всі бренди однаково корисні, тому зверніть увагу на такі аспекти:

  • Марка дерев'яної плити. Меблі для медичних установ і для елітного маєтку— не одне й те саме. Тому нема чого переплачувати за моделі з дуба або буку. Досить і пресованих плит. Але лише в тому випадку, якщо це CLEAF або EGGER. Вони ударо- і вологостійкі, а також доступні в різних кольорах і фактурах.
  • Наповнювач. Якщо дивани та крісла не тримають форму, продавлені ями стануть вм'ятинами на вашій репутації. Забудьте про поролон, синтепон і пружинні блоки, покритих повстю. Медицина — це завжди передові технології, чи не так? Крокуйте в ногу з часом і при виборі наповнювача. Нехай це буде той, що прийшов з авто- і авіабудування суцільнолитий пористий каучук.
  • Оббивка. У пріоритеті матеріали, які не вимагають складного догляду, легко чистяться, не стираються і стильно виглядають. Азур (жакардова тканина), антара (штучна замша) і екошкіра відповідають всім критеріям і при цьому демократичні. Натуральна шкіра дорожче, зате створює атмосферу непідробного успіху.
  • Ортопедичні елементи. Клієнтів не варто втомлювати довгим очікуванням приймання. І вже тим більше псувати це очікування незручностями. Переконайтеся, що м'які меблі в зоні рецепції оснащені як мінімум поперековою підтримкою.

На закінчення

На противагу державним клінікам приватні орієнтовані на тих, хто непогано заробляє. Але навіть вони приходять до вас не від хорошого життя. Відвідувача щось та непокоїть. А значить, він роздратований і гостріше сприймає недоліки. Тому продумайте кожну дрібницю: від візитівок і brand-wall до того, як розташовані крісла та журнальний столик.

І все ж не забувайте: головну складову вдалої зони рецепції для медичного центру не купиш. Це турбота і доброзичливе ставлення.

Фото дизайн медичного центру

Поділитися з друзями: