0
В корзині немає товарів

Як правильно організувати робоче місце школяра

Правильна організація робочого місця школяра - головне завдання, яке повинні вирішити люблячі батьки перед початком навчального року. Успіх і здоров'я дитини напряму залежать від зручності навколишнього простору. Неправильно підібрані меблі, погане освітлення та інші негативні чинники відразу позначаються на оцінках і самопочутті школяра. Сутулість, головний біль і втома - лише перші дзвіночки того, що дитяча кімната облаштована невірно. У цій статті ми розповімо, як зробити простір ергономічним, підібрати якісні меблі та подарувати здоровий комфорт вашому малюкові.

Як створити ергономічне робоче місце школяра - прості поради

1. Сегментуйте простір

Для початку варто сказати, що вам необхідно поділити дитячу кімнату на 3 основні зони: для відпочинку, навчання і розваг. Зробити це можна за допомогою стелажа або ширми. Так дитині буде легше дотримуватися розпорядку дня і концентруватися в процесі навчання.

2. Грамотно розставте меблі

Базові елементи інтер'єру такі, як стіл і крісло краще розмістити якомога далі від ігрової зони, щоб учень не відволікався під час виконання домашнього завдання.

Облаштуйте робоче місце дитини у вікна, щоб вона могла насолоджуватися чудовим пейзажем, насичувати організм вітаміном D і робити розминку для очей. Розташуйте стіл прямо навпроти нього або з лівого боку, якщо малюк лівша. Таким чином сонячні промені будуть освітлювати всю поверхню столу.

  • Однорядна. Схема передбачає, що робоче місце для двох школярів буде складатися з двох столів, що стоять в одному ряду. Відмінно підійде для виконання спільних проєктів;
  • Паралельна. Даний варіант говорить про те, що два комплекти меблів слід розмістити один навпроти одного, щоб дітям було зручно вести дискусію і вони не підглядали один до одного в зошити;
  • Г-подібна модель пропонує розмістити два столи буквою Г або відразу придбати кутову конструкцію. Це відмінна альтернатива, якщо дитячу ділять дві дитини або ви обмежені в просторі та намагаєтеся облаштувати робоче місце для школяра в маленькій кімнаті.

Ви можете вибрати будь-який із запропонованих варіантів розставлення, але пам'ятайте, що всі вироби варто тримати якомога далі від обігрівальної техніки. Адже під впливом високих температур поверхня меблів може пошкодитися, а конструкції зламатися і стати непридатними для подальшого використання.

3. Наповніть кімнату світлом

Робоче місце школяра має повністю освітлюватися як днем, так і ввечері. Торшер, бра і люстри наповнять кімнату світлом, але для читання або виконання письмової роботи вони не підійдуть. Для цих цілей ми рекомендуємо використовувати флуоресцентні лампи, які можна поставити на письмовому столі. Вони прекрасно розсіюють світло і не перегріваються навіть після декількох годин роботи. Пам'ятайте, що потужність настільної лампи не повинна перевищувати 60 Ват.

4. Продумайте кожну дрібницю

Як облаштувати робоче місце для школяра і підтримувати порядок? Тут вам підійдуть невеликі аксесуари у вигляді різнокольорових коробочок для дрібничок, шухляди для канцелярії, підставки для книг і відкриті полиці. Головне керуйтеся золотим правилом - чим частіше потрібна річ, тим ближче вона повинна лежати.

5. Підберіть зручні меблі

Неважливо, чи хочете ви створити кутове робоче місце або звичайне, воно буде затишним і універсальним тільки в тому випадку, якщо ви оберете якісні та ергономічні меблі. Такі базові елементи, як стіл і крісло повинні добре взаємодіяти між собою, підлаштовуватися під мінливі параметри дитини та забезпечувати їй повноцінний комфорт. Визначити відповідні моделі зовсім непросто, але ми готові з цим допомогти.

Як вибрати письмовий стіл для дитини та крісло

Кожен батько знає, що тіло дитини розвивається дуже швидко. Відповідно разом з ним повинні "зростати" і видозмінюватися меблі, а інакше юний власник буде відчувати дискомфорт. Тому сучасний стіл повинен бути не тільки міцним і стійким, а й багатофункціональним.

Стіл для школяра регульований по висоті - це мудре рішення для збереження сімейного бюджету і створення ергономічного місця для навчання. Подібну модель можна налаштувати відповідно до зросту дитини та змінювати висоту стільниці в міру її дорослішання. Але перш ніж придбати розумний стіл переконайтеся в тому, що він:Виконаний

  • з високоміцного металу
  • Володіє автоматичною системою підйому
  • Оброблений спеціальним захисним покриттям
  • Виготовлений з екологічно чистих матеріалів
  • Сертифікований

Стіл - це лише половина цілісного дуету. Для гармонійного комплекту залишилося придбати крісло. Воно повинно в точності підлаштовуватися під анатомічні параметри дитини (зріст, вага), надавати правильну підтримку хребту і коригувати його форму.

Ми рекомендуємо звернути свою увагу на ортопедичні крісла для школярів, оскільки саме вони гарантують здоровий комфорт і здатні "виховати" красиву поставу.

Ідеальна модель повинна володіти:

  • міцною конструкцією
  • Великою кількістю індивідуальних налаштувань
  • Спинкою і сидінням ортопедичної форми
  • Вбудованою системою безпеки та синхромеханізма
  • Гіпоалергенним наповнювачем
  • Зносостійкою оббивкою

Найкращі ідеї оформлення робочого місця школяра

Сьогодні існує велика кількість варіантів як можна прикрасити дитячий простір і зробити його по-справжньому затишним. Для початку потрібно визначити кольорову гаму навчального місця. За основу ви можете взяти світлі відтінки та розбавити їх яскравими акцентами, щоб інтер'єр не виглядав нудно та одноманітно.

Більшість психологів говорять про те, що варто залучити помаранчеві, жовті або червоні кольори, оскільки вони активізують розумову діяльність і розвивають креативну сторону дитини. Але, як і в усьому, тут важлива гармонія. Наприклад, робоче місце в ніші можна прикрасити красивою картиною з яскравими фарбами, повісивши її на передню стіну. Оскільки простір саме по собі замкнутий і маленький, цього буде достатньо.

Не забувайте цікавитися бажаннями дитини. Чим старше вона стає, тим важливіше для неї мати можливість самовиражатися і формувати власний стиль. Робоче місце підлітка необхідно оформляти відповідно до його уподобань, а не вашим.

Навчальний простір учня молодших і середніх класів можна доповнити грифельною дошкою. Вона легко об'єднає ігровий і навчальний процес, зробить його цікавим і урізноманітнить інтер'єр. Також ви можете декорувати стіну, зобразивши на ній улюблених персонажів або кумирів дитини, прикріпивши пам'ятні фото або грамоти.

На завершення

Якщо ви хочете створити ідеальне робоче місце школяра вдома: організація простору, правильне освітлення і красиве візуальне оформлення є важливими умовами, які слід виконати. Найбільш значним фактором завжди буде залишатися грамотний підбір меблів, оскільки саме їх якість безпосередньо впливає на здоров'я і комфорт вашої дитини.

Компанія Kulik System вже довгі роки займається розробкою і виробництвом ергономічних виробів як для дорослих, так і для дітей. На нашому сайті можна окремо замовити регульовані столи та крісла або купити робоче місце школяра цілком. Добре продуманий комплект для навчання. принесе вашій дитині масу задоволення і допоможе їй вирости здоровою!

место школьника
Поділитися з друзями: